Obiective turistice Odorheiu Secuiesc | Cetatea Odorheiu Secuiesc | Lacase de cult

Obiective turistice Odorheiu Secuiesc | Puncte de interes turistic | Odorheiu Secuiesc Obiectiv Turistic




Cazare Romania > Tinutul Secuiesc > Judetul Harghita > Cazare Odorheiu Secuiesc > Obiective Turistice


 
 

Obiective Turistice

Oferte Odorheiu Secuiesc 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Odorheiu Secuiesc

Nota 4.8 din 10 pe baza a 1 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Odorheiu Secuiesc

 
     
 
 
 
     
 
 

Capela J??zus
Figureaza in Registrul oficial al monumentelor judetului Harghita ca monument arhitectural. Se afla la intrarea sudica a orasului, la capatul dealului Sz??lv??tor (K??sz??ruko), in valea paraului Mare, pe teritoriul satului de odinioara Gy??rosfalva, in apropierea izvoarelor tamaduitoare. Este o bisericuta inconjurata cu un zid fortareata. Nu cunoastem data exacta a contructiei. Majoritatea cercetarilor de istoria artei aseaza data constructiei in secolul al 13-lea, insa arheologul Mariana Beldie sustine ca biserica a fost construita in a doua parte a secolului al 16-lea.

Cetatea Sz??kely T??madt
Se afla in strada Cetatii, cam la 200 de metri nord-est de coltul nord-vestic al Pietii Libertatii. Cetatea medievala a fost un element caracteristic al oraselului de odinioara, dar si un element arhitectural de seama al structurii orasului modern. Stand cu fata spre intrarea cetatii, la dreapta vedem bastionul F??ris, in spatele caruia se vede bastionul Hajd??, iar la stanga, in fata bastionul B??nffy, in spate, in capatul nordic al curtii bastionul Telegdy. Cetatea a fost construita in mai multe faze (1490-92, 1561-65) in stil renascentist.

Casa memoriala Tompa L??szl??
In imediata vecinatate a cetatii (str. Tompa L??szl?? nr. 10.) putem vizita expozitia care prezinta viata si activitatea poetului Tompa L??szl?? (1883-1964). In aceasta casa a trait intre anii 1920-1964 marele poet al secuimii, traducator si redactor.

Biserica si Manastirea Franciscana
Biserica si manastirea imbina elementele perioadei de tranzitie dintre baroc si clasicism, a fost construita intre 1728-79. Biserica cu doua turnuri a fost construita in stil baroc si clasicist. Poarta de intrare dintre cele doua turnuri are stil renascentist. Biserica are 36 m lungime, 17 m latime, 14 m inaltime. In turnul estic se afla doua clopote.

Colegiul reformat
Primul nivel al colegiului a fost construit in anii 1771-72, in stil baroc, care insa cu ocazia reconstructiilor s-a alterat, iar cel de-al doilea nivel intre anii 1885-1886 in stil clasicist.Atmosfera specifica a colegiilor este pastrata de curtea interioara cu arcade, cu monumentul profesorului Backamadarasi Kis Gergely la mijloc.

Cladirea Scolii Pedagogice Benedek Elek
A fost construita intre anii 1910-12 la sud de vechiul colegiu de arhitectul Magyar Vilmos. In aceasta cladire functioneaza Biblioteca Stiintifica a Muzeului Ha??z Rezso.

Biserica reformata
A fost construita in centrul orasului (intre Piata Libertatii si Piata M??rton ?ron) intre anii 1780-81, impartind in doua vechea Piata: Piata de Jos si Piata de Sus. Constructorul bisericii a fost Baczkamadarasi Kis Gergely, renumitul profesor-rector al colegiului reformat. Noua biserica a fost construita pe ruinele capelei Sf. Ana.

Cladirea gimnaziului romano-catolic
Astazi aici functioneaza internatul Liceului Tam??si ?ron. A fost construita in stil neoclasic intre anii 1890-92 pe coltul sud-estic al Pietii de Sus.

Biserica romano-catolica
Este o capodopera a constructorilor de biserici de la sfarsitul secolului al 18-lea, in stilul ei imbinandu-se armonios stilurile barocului tarziu si barocului clasicist. A fost construita intre anii 1787-93 pe vremea preotului paroh Kadicsfalvi T??r??k Ferenc (1731-1804). Proiectantul si constructorul constructiei a fost Schmidt P??l, maistru constructor venit de la Targu Mures. Constructia are o lungime de 38 m si o latime de 18 m.

Cladirea parohiei romano-catolice
Data presupusa a constructiei: inceputul secolului al 17-lea.

Cladirea gimnaziului catolic, Liceul Tam??si ?ron
S-a construit intre anii 1909-1910 in stil eclectic-secesionist dupa planurile elaborate de P??pai S??ndor. Figureaza in Registrul oficial al monumentelor judetului Harghita (1992) ca monument arhitectural.

Biserica ortodoxa
Mica biserica ortodoxa a fost construita in 1920 in stil neobizantin.

Biserica greco-catolica
Biserica Schimbarea la fata aflata in str. Kossuth a fost construita la sfarsitul secolului al 17-lea de un localnic instarit de religie greco-catolica.

Budv??r
Pe dealul Budv??r (635 m) au existat asezari umane inca din perioada neoliticului, fiind vestigii si din perioada epocii fierului. Pe deal exista ruinele unei fortificatii din sec. al X-lea. Ruinele figureaza in Registrul oficial al monumentelor judetului Harghita (1992) ca monument arhitectural.